Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



14 Ocak 2014 Salı

Kış Salatası


Semt pazarımızda kendi bahçesinde yetiştirdiği bilcümle yeşilliği ve az da olsa sebzeyi satan bir teyze var. Tezgahı hep neşeli, kendisi güler yüzlü. Pazar günü kendisinden ilk kez kuzu kulağı aldım. Daha evvel duyduğum ama hiç denemediğim bir ottur kuzu kulağı. Tadı bayağı mayhoşmuş, neredeyse limon yemişim gibi yüzüm ekşidi. Salatamıza karıştırdığımda bu ekşiliği hissetmeden afiyetle yedik. Pazarcı teyze, kuzu kulağının yemeğini de yaptığını söyledi, haftaya sorayım bakalım nasıl oluyormuş.

Her akşam ve hafta sonu öğlen yemeklerinde üşenmeden yaptığım bu salata hakikaten çok lezzetli. Malzemeleri ayıkladıktan sonra sirkeli suda 15 dakika kadar bekletip iyice yıkıyorum ve suyunu süzdürüp doğruyorum. Daha iyi temizleniyorlar gibi geliyor.

** Malzemeler; 5-6 yaprak kıvırcık, 1-2 yaprak akdeniz salata, bir avuç maydanoz, 1 turp, 1 havuç, 2-3 dal taze soğan, 3-4 yaprak kuzu kulağı, limon + tuz ve zeytinyağı.

Tüm malzemeyi güzelce yıkıyoruz, turbu küp küp doğruyorum, havucu rendeliyorum. Salata  kasesinde karıştırıp üzerine klasik sosu gezdiriyorum.

Afiyet olsun ! 

** Buzdolabının durumuna göre bu salataya, ıspanak/ roka/ beyaz lahana/ nar taneleri de eklenebiliyor. 

2 yorum:

  1. Kuzu kulağını ben de çok seviyorum. İnce ince doğrayıp rende veya küp beyaz peynirle de çok güzel oluyor. Zeytinyağı ilavesiyle. salataya karıştırmışsın çok da güzel olmuştur. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim İlhan bey, ot işine çok uzağımdır, bu hafta da tere aldım ilk kez :) Dediğiniz gibi yapacağım bu akşam salatamızı, değişiklik olsun...

    YanıtlaSil

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac