Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



1 Ocak 2014 Çarşamba

Düğün Çorbası

Özellikle kış iftarlarında rahmetli büyükbabacığımın en sevdiği çorbaydı bu. Tarifi defterimin tozlu sayfalarında kalmış bu eşsiz lezzeti, hem besleyici hem de şifalı olduğu için Defne'ye pişirdim. Çok şükür ki severek içti, dilerim tez zamanda tam anlamıyla toparlanır artık....

Malzemeler; el büyüklüğünde 1 parça kuzu kol, soğan, sarımsak, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yoğurt, yarım limonun suyu, 1 yumurta, tuz, karabiber.

Yapılışı; öncelikle eti yıkayıp, bütün soğan ve sarımsaklarla yumuşayana kadar haşlıyoruz. Sonrasında eti sudan çıkarıyor ve didikliyoruz.

Kalan suyu süzüyoruz, pişmiş soğanı çıkarıyoruz(sarımsakları bırakıyorum.) Et suyunun ağırlığını kırmak için biraz su ilave ediyoruz.

Diğer yanda, yoğurt, un, limon suyu ve yumurtayı iyice çırpıyoruz. Sıcak et suyundan azar azar ilave ederek bu bulamacı ılıştırıyoruz ve devamlı karıştırarak çorbaya ilave ediyoruz. Kaynayana kadar karıştırıp en son tuzunu ayarlıyoruz.

Servis sırasında isteyen karabiber kullanabilir.

** Ben kolaya kaçıp eti ince ince didiklemiyorum, çorba pişince hepsini blenderdan geçiriyorum. Böylece Defne'nin yemesi daha kolay oluyor. Ancak misafirlik bir sunum olacaksa kesinlikle uğraşıp ince ince didikleyin derim.

Afiyet olsun,  

2 yorum:

  1. En sevdiğim çorbadır ve senelerdir aklımda yoktu. İyi ki paylaşmışsınız, şu yılbaşı mahmurluğu geçsin hemen yapacağım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim İlhan Bey, dediğiniz gibi insan böyle lezzetleri unutuyor zamanla. 2014'ün hepimiz için güzel bir yıl olmasını diliyorum :)

    YanıtlaSil

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac