Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



17 Nisan 2012 Salı

Karnıbahar Ograten

Kış sebzelerine veda etmeye başladığımız bugünlerde, karnıbaharı bir de ograten şeklinde yapmanızı tavsiye edeceğim. Hepimizin zaten bildiği ama "biraz fazla kap kirleniyor" diye belki yapmaya üşendiği ya da vakit ayıramadığı bu yemek, karnıbaharı, "hiç sevmem" diyene bile bir şekilde yedirmeyi başarıyor. Hele beşamel sosa bir de sarımsak rendelediniz mi, karnıbaharın kokusundan eser kalmıyor :(

Not: "bunca zamandır nereye kayboldun" diye soruyorsanız, önce Defne ile başlayıp ben ve baba ile devam eden, nihayetinde kurtulduğumuz ÜSYE ve ardından halen çıkmaya çalışan dişlerin verdiği uyku sorunsalı tam gaz devam ediyor. 

Malzemeler:

- Bir küçük karnıbahar
- Beşamel sos
- Sıvı yağ
- Kırmızı pul biber
- Rendelenmiş kaşar peynir

Yapılışı:

1. Karnıbaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın, ardından buharda pişirin.

2. Diğer yanda, buradaki tarife göre beşamel sosu hazırlayın. (pişmesine yakın sosa, rendelenmiş sarımsak ilave etmenizi öneririm)

3. Pişen karnıbaharı, yağladığınız fırın kabına dizin. Üzerine beşamel sosu dökün, kaşar peyniri ve kırmızı pul biberi serpin.

4. 180 derecede ısıttığınız fırında üzer kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac