Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



6 Temmuz 2011 Çarşamba

Karides Güveç

Kendimi bildim bileli karidese bayılırım. Babamın anlattığına göre henüz 2 yaşındayken, 40’a yakın küçük karidesi mideye indirip annemle babamı şaşırtmışım. Onlar da, herhalde ilk çocuk olmamın verdiği cahil cesareti ile, ben yedikçe vermişler. İyi de yapmışlar. İnşallah minik kızım da benim gibi karidesi sever.



Malzemeler:


- 1 paket dondurulmuş karides (buzu çözülerek, suyu süzülmüş)

(eğer hazır karides kullanyamacaksanız, ki öyle yapmanızı tavsiye ederim aynı oranda karides satın alın. Kaynar suda birkaç dakika tutun, suyunu süzün ve baş ile gövdesindeki pembe kabukları soymak suretiyle soyun)

- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yumuşak domates
- 1 paket mantar
- bir iki diş sarımsak
- Tuz, sıvıyağ, su
- Rendelenmiş kaşar peyniri


Yapılışı:



Karidesi sıvıyağda biraz kavurun, salçayı ilave edin. Rendelediğiniz yumuşak domatesi, doğradığınız mantar ve sarımsağı ilave edin. Suyu azaldıysa pişirecek miktarda su ilave edin. En son tuzunu ayarlayarak, güveç kaplarına paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serperek fırına verin.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac