Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



7 Nisan 2010 Çarşamba

Domatesli Tavuk Suyu Çorbası


Dün gece burnum çok akınca, vücudumda sinsi bir grip virüsü olduğunu anlayıp, o beni alt etmeden harekete geçmem gerektiğini düşündüm. Sabah ilk iş, akşam dönünce çorba yapmak üzere, buzluktan bir kavanoz tavuk suyu çıkardım. Akşam eve döndüğümde kavanozun içerisindeki tavuk suyu neredeyse tamamen çözülmüştü.

Pişirme sırasında ve içerken sıktığım limon, çorbaya hem güzel bir tat verdi hem de bana iyi geldi.

Evde şehriye olmadığı için, çorbaya tutmaç koydum. Aynı ölçüyle şehriye de kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

- 2 ya da 3 domates rendesi
- ½ yemek kaşığı salça
- 1 küçük kavanoz tavuk suyu
- 1 çay bardağı şehriye
- ½ limon suyu
- 1 tatlı kaşığı un (kaşık fazla dolu olmasın)
- İsteğe bağlı olarak 1 diş sarımsak (ince doğranmış)
- Sıvıyağ
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için sıcak su

Yapılışı:

1. Çorba yapacağınız tencereye bir miktar sıvıyağ koyun, salçayı da ilave ederek salçanın kokusu gidene kadar kavurun.

2. Rendelediğiniz domatesi ve kullanacaksanız sarımsağı ekleyip, domates suyunu bırakana kadar pişirin.

3. Diğer yanda un ile limon suyunu çırpın. Su ilavesi ile akışkan bir karışım elde edin.

4. Tavuk suyu ve bir miktar sıcak su (bir bardak sıcak su yeterli olacaktır, az gelirse yine ekleyebilirsiniz) ilave edin. Su kaynayınca, şehriyeyi ekleyin ve devamlı karıştırarak şehriyelerin pişmesini sağlayın.

5. Şehriyeler pişmeye yakın, limon+un karışımını yavaş yavaş ve yine devamlı karıştırmak suretiyle çorbanıza ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra dilerseniz ince doğranmış maydanoz ile servis yapın.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac