Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



14 Mayıs 2013 Salı

Pideli Köfte


Adında "pide" olan ama içinde "pide"nin zerresi olmayan, uyduruk mu uyduruk ama bir o kadar da lezzetli, bizim evin en favori, hayat kurtarıcısı yemek bu ! Bildiğiniz "bayat ekmekli köfte" aslında. Hani eskilerde bayat ekmeklerle ilgili bir yazım vardı, işte orada bahsettiğim tarif. Tek dezavantajı ekmeklerin çok yağ istemesi, ne kadar yağ koyarsanız o kadar lezzeti artan bir tarif bu.

Nasıl yaptığıma gelirsek...

Malzemeler:

- Küp doğranmış bayat ekmek (kabukları dahil)
- Yuvarlanmış köfte (mitite köfte- her zamanki tarifinizle)
- Sıvıyağ (eğer hava soğuksa sıvıyağla birlikte tereyağ da kullanıyorum)
- Mevsimiyse rendelenmiş bir adet domates, değilse yarım tatlı kaşığı salçayı 3/4 bardak suda eritin.
- Büyükçe bir kase sarımsaklı yoğurt
- Tuz, kekik, nane, kırmızı pul biber

Yapılışı:

1. Küp doğradığınız ekmekleri sıvıyağla yağladığınız yapışmaz tavanıza koyun. Üzerine bolca kekik serpin, tekrar sıvıyağ dökün. (kışsa ilaveten tereyağ koyabilirsiniz)

2. Kapağı kapalı halde ve arasınra karıştırarak ekmekleri biraz kızartın. Yarı kızarmış haldelerken rendelenmiş domatesi ya da sulandırdığınız salçayı ilave edin. Ekmeklerin her yanına bulanması için iyice karıştırın. Çok az tuz koyun.

3. Başka bir tavada yuvarladığınız köfteleri pişirin.

4. Servis tabağına önce ekmekleri koyun. Üzerlerine sarımsaklı yoğurdu dökün. En üste köfteleri ilave edin. Nane ve kırmızı pul biber serperek servis edin.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac