Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



17 Mart 2014 Pazartesi

Kolay Mantı

Yıllar yıllar evvel internette çok güvendiğim bir sitede mantı tarifi bulmuştum. Üşenmedim, tek başıma giriştim, uğraştım, bayağı da yoruldum, sonuçta hamurunu kendim açtığım mis gibi bir mantı yapabileceğimi görüp mutlu oldum. Ama hepsi o kadar. Çok zahmetliydi çok.

Sonrasında dolandım durdum, şöyle güvenilir bir marka olsun, mutlaka dana kıyma kullansın, nakliyede soğuk hava zinciri bozulmamış olsun vs vs. Buldum da böyle bir markayı, hatta bu siteye de yazmıştım. Ama sonra ne oldu, aldığımız son paketin mantısında kıkırdakımsı parçalar geldi ağzımıza, sonrasında midelerimiz bozuldu ve ben, maalesef ben, tiksindim hazır mantıdan.

Ama mantı bu, vazgeçilebilir mi? Hele ki Defne'nin günde en az yirmi kez "bu akşam mantı mı yicem anneee??" diye ısrarlı soruları karşısında bencilliğime son verip, haftada bir öğlen uykusunu mantı yapmaya feda etmeye karar verdim.

Anneciğim arada yapardı bu mantıyı. Bayılarak kaşıklardık biz de. Mantının kolayı olur mu? Aslında tabii ki olmaz, hazırlaması yarım saat yiyip bitirmesi 15 dakika ama olsun. Önemli olan, sağlıklı, besleyici ve evin en küçüğü tarafından lüp lüp götürülmesi öyle değil mi?

Çalışıyorsanız, ya haftasonu ya da hafta içi bir akşam hazırlayabilirsiniz, en azından hamuru tutturdum mu, ince açtım mı vs derdi yok, hatta kocalardan da el atmaları istenebilir.... Ben makarnaları doldurup buzdolabı poşetinde donduruyorum, 2-3 gün sonra da pişirip yiyoruz. Pişme esnasında da makarnanın içinden çıkmıyor. Kalan suyla da tarhana çorba yapıyorum. Denerseniz kesinlikle pişman olmayacaksınız.

Malzemeler; 

- Bir paket mantı makarna (kolay doldurmak için ağzı geniş olanları seçin. Nuhun Ankara sanırım en güzeli)
- 250 gr kıyma
- Bir kuru soğan
- Tuz, karabiber.
- Dilerseniz kıyılmış maydanoz.

Yapılışı;

Kıyma, rendelenmiş soğan, (kullanacaksanız) kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Mantı makarnaların içini bu harçla, dışa taşmayacak şekilde doldurun. Diğer yanda makarna pişirirken yaptığınız gibi su kaynatın, tuzunu ekleyin. Mantılarınızı kaynayan suya atıp her zamanki gibi pişirin. Sarımsaklı yoğurt, nane, yağda kırmızı biberle klasik süsleyin.

Afiyet olsun.

** Bu malzemelerle 3 büyük, bir Defne rahatça doyuyoruz. Bu harç bir paket makarnanın hepsini doldurmaya yetmiyor, kalan makarna haftaya doldurulmak üzere bekliyor.... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac