Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



1 Nisan 2010 Perşembe

Havuç Çorbası


Evdeki yemek dergilerini karıştırırken, Sofra’nın eski sayılarından biri elime geçti. Derginin, o ayki yayınını havuca ayırmışlar ve havuçlu tarifler vermişler. Ben, bunlar arasından Havuç Çorbası’nı seçtim. Tarifini biraz değiştirerek yaptığım bu çorbayı, ailecek çok beğendik.

Yeni ve pratik lezzetler arayanlara, bu çorbayı denemelerini tavsiye ediyorum.

Malzemeler :

- 3 adet orta boy havuç
- 1 çay bardağı süt ya da yarım paket süt kreması
- 1 silme yemek kaşığı un
- 2 ya da 3 bardak sıcak su (bir kısmını tavuk suyu kullanmanızı öneriyorum)
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz

Yapılışı:

1. Sıvıyağı, çorbayı pişireceğiniz tencereye alın. Soyduğunuz ve çabuk pişmesi için küçük doğradığınız havuçları ilave ederek, arasıra karıştırarak 4-5 dakika kavurun.

2. Unu, serperek ilave edip bir iki kez karıştırdıktan sonra sıcak suyu ilave ederek, havuçlar yumuşayana kadar pişirin.

3. Çorbayı, el blenderından ya da mutfak robotundan geçirin.

4. Altını kısık ateşte açarak, süt ya da süt kremasını ilave edin.

5. Karıştırarak ısıtın. Ancak sütün kesilmemesi için kaynamasına izin vermeyin. En son tuzunu ve koyuluğunu ayarlayarak servis yapın.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac