Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



27 Kasım 2009 Cuma

Herkese İyi Bayramlar !



Püreli Et, bence Kurban Bayramı'na uygun, hafif bir et yemeği. Kurban bayramı klasiklerinden kavurma dışında birşey denemek isteyenlere...

Malzemeler:

Et için:
- 300 gram dana kuşbaşı
- 2 kaşık sıvıyağ
- 1 kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 defne yaprağı
- Tuz, karabiber
- Sıcak su

Püre için:
-3-4 patates
-Süt, su
- Tereyağ
- Tuz

Yapılışı:

1. Etinizi, tencereye alarak orta ateşte suyunu bırakıncaya kadar arasıra karıştırarak pişirin, suyunu bırakınca ateşin altını kısıp, tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekmesini sağlayın.

2. Et suyunu çekince, yağı, yemeklik doğradığınız kuru soğan ve sarımsağı ilave ederek kavurun.

3. Salçayı ilave edip, kokusu gidene kadar kavurun.

4. Etlerle yüzyüze gelecek kadar sıcak suyu ve defne yapraklarını ilave edip, etler yumuşayana kadar pişirin.

5. Püre için: Soyup küp doğradığınız patatesinizi haşlayın. Eğer kaldıysa suyunu süzüp, süt ve tuz ilave ederek ezin. Terayağını ilave edipi kısık ateşte karıştırarak, yağın erimesini sağlayın.

6. Çukur bir tabağa aldığınız pürenizin ortasına etinizi yerleştirip servis yapın.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac