Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



13 Kasım 2009 Cuma

Balık yemenin tam zamanı !!!



Balık yemeyi sever misiniz?

Hani, “denizden babam çıksa yerim” derler ya, neredeyse o kadar düşkünümdür deniz ürünlerine. Özellikle de balığa…

Av yasağının kalkması ve İstanbul’da havaların iyi gitmesinin etkisiyle, tezgahlar balıkla dolup taşmaya, benim gibi balıkseverler de bayram etmeye başladılar !

Uzmanlar, balığın her yaş grubu için çok besleyici olduğunu, diğer et çeşitlerine göre daha sağlıklı olduğunu, dolayısıyla haftada en az iki kez balık yenmesi gerektiğini söylüyorlar. Bir de en sağlıklı pişirme şeklinin, ızgara ya da buğulama olduğunu…

Biz de fırsat buldukça bu nimetten faydalanmaya çalışıyoruz.

Gayet basit olan aşağıdaki tarifi denemeye ne dersiniz?

Palamut Izgara:
(iki kişilik)



Malzemeler:

- 2 adet palamut (filetosu çıkarılmış ve ortadan ikiye kesilmiş)
- Defne yaprağı, limon kabuğu
- Tuz

Yapılışı:

1. Balıkçınızın, filetosunu çıkararak ortadan ikiye kestiği palamudunuzu, bol su ile güzelce yıkayın. Mutfak süzgecine alarak, suyunun süzülmesini bekleyin.

(Bu sırada roka ve taze soğanlı güzel bir mevsim salata yapabilir, taze ekmeğinizi dilimleyebilirsiniz.)

2. Balık parçalarını ızgaranıza yerleştirip, üzerlerine defne yaprağı ve limon kabuğu koyun.

3. Balıkların önce bir yüzünü ardından diğer yüzünü 3-4 dakika kadar pişirip, dilediğiniz kadar tuz ilavesi ile sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun !


Hamiş:

• Palamut, zaten yağlı bir balık olduğundan ve en sade haliyle daha lezzetli bulduğumdan, ayrıca yağ ve sos kullanmadım.

1 yorum:

  1. paylaşımınız çok hoş ama bizi ailecek boğazın kirlenmesi ve balıkların kirlilik içinde ciddi sağlık problemlerine yol açabilecek olması çok korkutuyor, yine de emeğinize teşekkürler

    YanıtlaSil

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac