Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



19 Mart 2012 Pazartesi

Brüksel Lahanası Salatası

Brokoli gibi önceleri pek rağbet görmeyip son zamanlarda tavan yapmış sebzelerden biri Brüksel lahanası. Bence en çok et yemeklerinin yanına garnitür olarak yakışıyor. Toparlak, minyatür lahana görüntüsü ile tabakları süslüyor. Sofralar için elzem değil, ama "değişiklik olsun" derseniz ve benim gibi "bunun da bir faydası vardır mutlaka"diye düşünüyorsanız deneyebilirsiniz.

Defne'nin sebze çorbası için aldığım Brüksel lahanalarının bir kısmı ile kendime, resimde gördüğünüz salatayı yaptım. Yanında beyaz peynirli makarna ile harika bir öğle yemeği oldu.

Malzemeler:

- 10 - 12 adet Brüksel lahanası
- 2 - 3 sap taze soğan
- 3 - 4 dal dereotu
- 1 havuç
- Limon suyu,tuz ve zeytinyağı

Yapılışı:

1. Brüksel lahanalarının en dş kabuklarını soyun, yıkayın. Havucu soyup küpler halinde doğrayın. Tüm sebzeleri buharda pişirin.

2. Bu sırada yeşillikleri yıkayın, doğrayın, salata sosunu hazırlayın.

3. Sebzeler henüz sıcakken salata sosunun yarısını dökün. Böylece sosu içlerine çeksinler. Soğuduktan sonra da doğradığınız yeşillikler ile kalan sosu gezdirip servis yapın.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac