Tava böreği; benim gibi, sadece fırında börek yapılabileceğini düşünenler için pratik bir alternatif. Aslında fırına sürmek için borcama hazırladığınız böreği, neredeyse aynen tavada hazırlıyor, kısık ateşte, kapağı kapalı olarak, bir yanı kızardıktan sonra diğer yanını çevirerek pişiriyorsunuz. Üstelik pişme süresi de fırındakinden daha kısa. Çay sofranızda ya da sebze yemeklerinin yanında pilav-makarna yerine sunulabilir.
Malzemeler:
- 2 yufka
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Sıvıyağ
- içi için: beyaz peynir + dereotu
Yapılışı:
1. Kapaklı teflon tencerenizi sıvı yağ ile yağlayın. Yufkalardan birini, kenarları dışarı sarkacak şekilde tencereye yayın. Diğer yufkayı dört parçaya bölün, parçalardan birini büzerek tencerenin dibine yayın
2. Yumurta, sıvıyağ ve sütü çırpın. Yarısını, tencerenin içindeki yufkaların üzerine dökün. Çeyrek parça yufkayı, yine büzerek tencerenin dibine yayın..
3. İç harcı ekleyin. Kalan iki parça çeyrek yufkayı büzerek iç harcın üzerini kapatın. Sütlü karışımı yayarak dökün.
4. Tencerenin dışına sarkan yufkayı içeriye katlayıp, tencerenin altını kapatın. Kısık ateşte her iki yanının kızarmasını sağlayın.
Afiyet olsun!
Neden Ambalajlı Süt?
4 yıl önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder