Yaşam Notlarım'a Hoş Geldiniz.



22 Haziran 2011 Çarşamba

Gebelik Hesaplaması

Doktor ve internet sitelerinde hafta hafta takip edilen gebeliği, ay olarak doğru şekilde tespit edebilmek için aşağıdaki tablo kullanılabilir:


Hafta = Ay

1-6    = 1. Ay
7-10   = 2. Ay
11-14 = 3. Ay
15-18  = 4. Ay
19-22  = 5. Ay
23-26  = 6. Ay
27-31  = 7. Ay
32-35  = 8. Ay
36-40  = 9. Ay

15 Haziran 2011 Çarşamba

Terbiyeli Tavuk Sote

Kayınvalidemin lezzetli tarifiyle….


Malzemeler:
- Bir paket tavuk kalça şiş
- Bir küçük kutu süt
- Bir çorba kaşığı salça
- Bir tutam kekik
- Bir diş rendelenmiş sarımsak
- Zeytinyağı

Yapılışı:

Tavuğu yıkayıp suyunu süzün. Diğer malzemeler ile iyice harmanlayıp tercihen bir gece buzdolabında bekletin. Pişireceğiniz zaman, tavuğu terbiye harcından çıkararak yağsız tavada önce her iki yanı kızarana kadar kapağı açık yüksek ateşte, sonra kapağını kapatarak pişirin.

Afiyet olsun !

7 Haziran 2011 Salı

Bebek için Alışveriş Listesi

Giyim:


Kısa kollu ya da kolsuz badi, 5 -6 tane
Uzun kollu, önden çıtçıtlı tulum, 5 -6 tane
Çorap, 3-4 tane
Patik, 2-3 tane
Astronot (kışın doğacak bebekler için hayat kurtarıcı)
Bere ya da şapka, 2 tane
Evin sıcaklığına göre uygun kalınlıkta yelek, hırka 2-3 tane
Eldiven (sadece hastanede kullandık, evde hiç kullanmadım)

Temizlik ve Bakım:

Havlu seti
Banyo küveti, maşrapa, kova
Küvete takmak için banyo filesi
Alt değiştirme örtüsü (bence Can Bebe bebek bakım örtüsü en iyi seçenek)
Pişik kremi, sabun ve sabunluk, şampuan, bebe yağı
Deterjan (bebeğin kıyafetlerini yıkamak için)
Tırnak makası ve törpü (çıtçıtlı makası tavsiye ederim)
Tarak seti
Bebek bezi

Oyuncak:

Dönence
Çıngırak

Genel İhtiyaçlar:

Eşyaları taşımak için çanta
Emzirme yastığı
Battaniye ve pike, değişik kalınlıkta 3 -4 tane
Çarşaf takımı, 3-4 tane
Alez (kustuğunda ya da altına kaçırdığında yatağı koruması için)
Ateş ölçer (Braun’un kulaktan ateş ölçen aletini aldık çok memnunuz)
Önlük (3-4 tane)
Ağız bezi (genelde 10’lu olarak satılıyor)
Park yatak, araba koltuğu, ana kucağı, bebek arabası (Haşim İşcan Geçidi’nin altındaki dükkanlarda hem seçenek bol hem de pazarlık imkanı var.)
Emzik, biberon, biberon ısıtıcı, biberon fırçası

** Yastık kullanılmıyor.

** Çok heves edip banyo suyu için ısı ölçer almıştım, bir kez bile kullanmadım. Suyun sıcaklığını dirseğim ile ölçmem yeterli geldi.

** Evinizin sıcaklığına göre, çok kalın kıyafetler almamanızı öneririm.

** Eminönü’ndeki Havuzlu Han hem bol seçenek sunması hem de fiyatlarının uygunluğu yüzünden bence tercih edilmeli. Ünlü markalar maalesef hep Çin üretimi. Tavsiyem, bebeğinize Türk malı tekstil ürünleri giydirmeniz. Özellikle İdil Bebe’nin ürünlerinden çok memnun kaldığımı söyleyebilirim.

**Bebeğime kıyafetlerinin çoğu hediye olarak, doğumdan önce gelmişti. Eksiklerini Eminönü’ndeki Havuzlu Han’dan tamamladık. Havuzlu Han’ın en alt katındaki dükkanda market arabaları kullanarak çok rahat bir şekilde alışverişinizi tamamlayabilirsiniz. Çalışanlar gayet tecrübeli olduklarından size en iyi şekilde yardımcı oluyorlar.

** Kıyafet alışverişi bence abartılmamalı, çünkü bebekler çok hızlı büyüyor. Doğumdan sonra hemen dışarı çıkamayacağınızı ve bebeğinizin kilolu doğabileceğini gözönüne alarak sadece 0-3 ay arası değil, ileriki aylar için de alışveriş yapmanızı öneririm. Böylece hem sıkıntıya girmemiş olursunuz hem de bebeğinizi kendi zevkinize göre giydirirsiniz.

2 Haziran 2011 Perşembe

Tarhunlu, Nohutlu Yoğurt Çorbası

Kayınvalidemin yaptığı kimi çorbalarda kullandığı tarhun, Konya mutfağında rastlanan baharatlardan biri. Kadıköy çarşısındaki aktarlarda rahatça bulabilirsiniz. Saklanması için de buzdolabı daha uygun, çünkü bozulmaya çok elverişli bir baharatmış.


Malzemeler: 1 kase yoğurt, 1 kahve fincanı pirinç, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 yumurta, 1 çorba kaşığı un, su, tuz, arzu ettiğiniz miktarda tarhun, tereyağ ya da sıvıyağ.

Yapılışı:

1. Pirinci, ayıklayıp yıkadıktan sonra çorba yapacağınız tencereye alıp üzerine 3 su bardağı kadar su ilave ederek, pirinçler yarı pişmiş hale gelene kadar arasıra karıştırarak pişirin.

2. Diğer yanda, yoğurt, yumurta ve unu iyice özleşene kadar karıştırın.

3. Bu harca, kaynamakta olan çorbadan azar azar su ilave ederek devamlı karıştırın. Harç ılınınca, yavaşça çorbaya ilave edin. Nohutu ekleyin.

4. Çorbanın kaynamasına izin vermeden devamlı karıştırarak pirinçlerin pişmesini sağlayın.

5. Diğer yanda, kullanacağınız kadar tarhunu bir miktar tereyağ ya da sıvıyağda kavurup, çorbaya ekleyin. Çorba ılındıktan sonra tuzunu ayarlayın.

Afiyet olsun !

 
Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac